ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης για κορονοϊό: Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό
Πλεύρης για κορονοϊό: Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο

Ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Υγείας από τους δείκτες για τον κορονοϊό, ενώ και για τις διασωληνώσεις φάνηκε ικανοποιημένος καθώς ενώ οι ειδικοί, όπως είπε προέβλεπαν μέχρι και 400 έεως το τέλος Ιουλίου αυτές είναι 140.

 

«Τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και 2 εβδομάδες», είπε ο κ. Πλεύρης, ενώ «υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών με τη διαφορά όμως ότι μιλάμε κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν και κορονοϊό».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς».

Σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα μέτρων το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα», αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι «έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τους κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι δεδομένη».

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έως 31 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε αναστολή και δεν πρόκειται να επενεξαταστεί το μέτρο μέχρι τότε.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ