Ποια διάταξη του υπουργείου Υγείας αλλάζει λόγω της Ιωάννας Παλιοσπύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια διάταξη του υπουργείου Υγείας αλλάζει λόγω της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Διάταξη του υπουργείου Υγείας για τους εγκαυματίες αλλάζει μετά από προτροπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Διάταξη του υπουργείου Υγείας για τους εγκαυματίες αλλάζει μετά από προτροπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβάνει διάταξη που αφορά εγκαυματίες από εγκληματικές ενέργειες, μετά από σχετική προτροπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μεγάλες αλλαγές αναφορικά με την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας προωθούνται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡEΣΙΕΣ ΤΟΥ EΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο ο πολίτης αποκτά τον προσωπικό του ιατρό, έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς, αναβαθμίζονται οι δημόσιες δομές, διασφαλίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και διευρύνονται οι παροχές για τον πολίτη.

Μια από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, αφορά την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ των εξόδων για τους για εγκαυματίες θύματα εγκληματικών ενεργειών και συντάσσεται μητρώο θυμάτων. Συντάσσεται μητρώο εγκαυματιών θυμάτων εγκληματικών ενεργειών προς τους οποίους παρέχεται κατά παρέκκλιση κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων και όλου του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και της παροχής αναγκαίας κατ οίκον νοσηλείας.

Η διάταξη αυτή, συμπεριλήφθηκε στο νέο νομοσχέδιο μετά από προτροπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου προς το υπουργείο Υγείας. Θυμίζουμε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 είχε πέσει θύμα εγκληματικές ενέργειας, όταν η Έφη Κακαράντζουλα της επιτέθηκε με βιτριόλι προκαλώντας σοβαρή βλάβη και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr