Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, το βράδυ του Σαββάτου ιπτάμενοι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ απογειώθηκαν για την Κάρπαθο προκειμένου να παραλάβουν μία ετοιμόγεννη γυναίκα. Λόγω της κακοκαιρίας το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να προσγειωθεί ούτε στη Ρόδο ούτε στο Ηράκλειο, οπότε πέταξε για Αθήνα όπου και προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ιατρείου του αεροδρομίου παρέλαβαν την επίτοκο γυναίκα και αφού σταθεροποιήθηκε στο ιατρείο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε η διακομιδή της στο νοσοκομείο, αλλά 10 λεπτά πριν φθάσει, ξεκίνησε ο τοκετός μέσα στο ασθενοφόρο.

Όλα πήγαν καλά και λίγο αργότερα, οι διασώστες παρέδωσαν στα χέρια των γιατρών του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Χθες το βράδυ οι ιπτάμενοι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, απογειώνονται για Κάρπαθο σχετικά με περιστατικό επίτοκου γυναίκας… το καθήκον προστάζει… παραλαμβάνουν τη γυναίκα… λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το αεροσκαφος δεν μπορεί να προσγειωθεί ούτε στη Ρόδο ούτε στο Ηράκλειο…Αναγκαστική κατεύθυνση προς Αθήνα… Έκτακτη προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Η ώρα είναι 1:15 τα ξημερώματα και οι ιατροί και νοσηλευτές του Ιατρείου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο βρίσκονται σε ετοιμότητα για να σταθεροποιήσουν την επίτοκο γυναίκα. Σε ετοιμότητα πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της προς το Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Η επίτοκος σταθεροποιείται στο Ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ξεκινάει η διακομιδή της για το Νοσοκομείο… 10 λεπτά προ της άφιξης… μία μικρούλα… δεν μπορούσε να περιμένει άλλο…Ξεκινάει ο τοκετός μέσα στο ασθενοφόρο! Όλα πάνε καλά! Οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν αυτό που είναι εκπαιδευμένοι! 2:10 τα ξημερώματα παραδίδουν στα χέρια των ιατρών του Γ.Ν. Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, που για μία ακόμη φορά και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες προασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας!»