Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Τρία άτομα νοσηλεύτηκαν μετά από παρενέργειες
ΥΓΕΙΑ

Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Τρία άτομα νοσηλεύτηκαν μετά από παρενέργειες

Πρόκειται για προϊόντα που προωθούνται για την απώλεια βάρους και για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γαλλίας, ο Ε.Ο.Φ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours”, καθώς σημειώθηκαν τρεις περιπτώσεις νοσηλείας ατόμων που το κατανάλωσαν, λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών. Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους, είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε στο ανωτέρω προϊόν, προέκυψε ότι περιέχει τηφαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Επίσης, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “MegMan Performance Booster Capsules”, μετά από αντίστοιχη ενημέρωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr