ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από τον ΕΟΦ

Κίνδυνος επιπλοκών στην καρδιά
Προσοχή: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από τον ΕΟΦ
Συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την καρδιά ανακαλεί ο ΕΟΦ.

 

Συγκεκριμένα, στην ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής για την τόνωση του ανδρικού οργανισμού, που κυκλοφορεί με την ονομασία «ARENA RAPID», προχώρησε ο ΕΟΦ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πήρε αυτή την απόφαση, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο αποκαλύφθηκε πως τα σκευάσματα περιείχαν τη φαρμακευτική δραστική ουσία «SILDENAFIL CITRATE» (κιτρική σιλδεναφίλη), χωρίς το προϊόν να διαθέτει σχετική άδεια κυκλοφορίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής και η σιλδεναφίλη, η οποία χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, δεν αναγράφεται στην επισήμανση του.

Ως εκ τούτου, λόγω της ψευδούς παρουσίασης το προϊόν καθίσταται ψευδεπίγραφο φάρμακο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος ‘ARENA RAPID’, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο ταυτοποιήθηκε η φαρμακευτική δραστική ουσία SILDENAFIL CITRATE (κιτρική σιλδεναφίλη), χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Το εν λόγω προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του. Ως εκ τούτου, λόγω της ψευδούς παρουσίασης το προϊόν καθίσταται ψευδεπίγραφο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία που χρησιμοποιείται για παραγωγή φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει άμεσα από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ