Σε έξαρση η γρίπη στα παιδιά στην Εύβοια- Βρέθηκαν κρούσματα στρεπτόκοκκου
ΥΓΕΙΑ

Σε έξαρση η γρίπη στα παιδιά στην Εύβοια- Βρέθηκαν κρούσματα στρεπτόκοκκου

Παιδίατρος του νησιού επιβεβαίωσε χθες στο evima.gr πως στην Εύβοια υπάρχει πληθώρα περιστατικών παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών που νοσούν με γρίπη- Προβληματισμός για τα κρούσματα στρεπτόκκοκου και στην Ελλάδα

Την ώρα που σε φάση έξαρσης βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα με την διασπορά του ιού είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και στην Εύβοια ειδικά μεταξύ των μικρών παιδιών, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ταυτοχρόνως η εμφάνιση πληθώρας κρουσμάτων στρεπτόκκοκου, από τον οποίον μάλιστα παιδιά έχασαν την ζωή τους στην Βρετανία.

Καθώς τα νοσοκομεία της χώρας και τα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς με γρίπη, ειδικά στο νησί μας, οι γονείς μαθητών του Δημοτικού εκφράζουν το άγχος τους για την κατάσταση μιλώντας στο evima.gr διότι όπως περιγράφουν παρότι το νέο σχολικό έτος “τρέχει” μόλις για τρεις μήνες, σχεδόν απανωτά καλούνται να αντιμετωπίσουν αδιαθεσίες των παιδιών τους που κυριολεκτικά σχεδόν απουσιάζουν εξαιτίας ιώσεων από τα μαθήματα για να επιστρέψουν και να ξαναλείψουν έχοντας αρρωστήσει ξανά.

Παιδίατρος του νησιού επιβεβαιώνει στο evima.gr τα γεγονότα κάνοντας λόγο για πληθώρα περιστατικών παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών που νοσούν τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα όπως εξηγεί κάποια εξ αυτών εμφανίζουν ιδιαιτέρως υψηλό πυρετό.

Τα σχολεία έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, όπως σχολιάζει εξηγώντας πως πλέον καθημερινά βλέπει τουλάχιστον τρία με τέσσερα περιστατικά παιδιών που νοσούν.

Μιλώντας στο MEGA o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης ανέφερε πως 1 στα στα 10 παιδιά που που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος, για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό. Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

Ακόμη, η χρήση μάσκας – αν και δεν είναι υποχρεωτική – μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον ΠΟΥ δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr