Σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τη μικρή λευκή τίγρη – Τα σενάρια για την «τύχη» της
ΥΓΕΙΑ

Σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τη μικρή λευκή τίγρη – Τα σενάρια για την «τύχη» της

Οι φιλοζωικές οργανώσεις διατίθενται να βοηθήσουν με κτηνιατρική υποστήριξη τις αρχές και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στις εξετάσεις και στη νοσηλεία της μικρής λευκής τίγρης, που έχει συγκινήσει πανελλήνιο.

Επικεντρωμένο στη μικρή λευκή τίγρη που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι το ενδιαφέρον των φιλοζωικών καθώς η εικόνα του ζώου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο ενώ η κατάσταση της κρίθηκε εξαρχής ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η «τύχη» του αιλουροειδούς θα καθοριστεί αύριο, εφόσον προκύψουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας. Αν οι κτηνίατροι κρίνουν ότι η κατάστασή της μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά όσον αφορά στην παράλυση που έχει το ζώο από τη μέση και κάτω, τότε θα εξεταστεί ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για εκείνο και αν θα γίνει αποδεκτή κάποια πρόταση, από αυτές που φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν, για μεταφορά της σε καταφύγιο άγριων ζώων του εξωτερικού.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθανασία είναι μια επιλογή, για το άτυχο ζώο το οποίο εγκαταλείφθηκε σε άθλια κατάσταση από κάποιον ασυνείδητο, ο οποίος προφανώς εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Όχι ευθανασία, λένε οι φιλοζωικές

Οι φιλοζωικές οργανώσεις διατίθενται να βοηθήσουν με κτηνιατρική υποστήριξη τις αρχές και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στις εξετάσεις και στη νοσηλεία της μικρής λευκής τίγρης, που έχει συγκινήσει πανελλήνιο.

Ενδιαφέρον για την τύχη του, έχουν εκφράσει οργανώσεις και κτηνίατροι από το εξωτερικό.

Αυτές τις μέρες το τιγράκι θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάστασή του, με το ενδεχόμενο για ευθανασία να είναι ανοιχτό.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές, με εισαγγελική παρέμβαση, αναζητούν αυτούς που το παράτησαν στον κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία “Νέμεσις” για τα ζώα , το περιβάλλον και το κυνήγι με επιστολή της στο ΥΠΕΝ και την Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου κα Α. Μασούρα προτείνει και αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Η υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση πλησίον του Αττικού Πάρκου έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Μάλιστα σήμερα ήρθαν σε επικοινωνία με στέλεχος της Νέμεσις, αρμόδιο για την άγρια ζωή, κτηνίατροι από την Ταϊλάνδη, χώρα όπου ζουν τίγρεις ,προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για τη κατάσταση του ζώου, αφού η εμπειρία τους είναι τεράστια. Η Ελληνική κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα, επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχεί σφόδρα για την τύχη του. Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε, όταν συγκεντρωθεί το σύνολο των εξετάσεων που υποβάλλεται το τιγράκι, για λόγους διαφάνειας της απόφασης που θα ληφθεί, στην επιστημονική επιτροπή για την ζωή του, να συμμετάσχουν και 3 κτηνίατροι από τις περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις. Λήψη απόφασης εν στενώ κύκλo και ιδίως ,αν η απόφαση αυτή παραπέμπει στην ευθανασία του, χωρίς τη συμμετοχή κτηνιάτρων του φιλοζωικού –περιβαλλοντικού χώρου, ζώου θα μας βρει κάθετα αντίθετους. Η πρόταση αυτή είναι κατ’ αντιστοιχία των νόμων 4039/21 και του ισχύοντος 4830/21 , όπου στην 3μελή επιτροπή κτηνιάτρων που αποφασίζει για την ευθανασία αδέσποτου ζώου συντροφιάς, συμμετέχει κτηνίατρος της επιλογής των φιλοζωικών σωματείων. Η «Νέμεσις» σεβόμενη κάθε μορφή ζωής στο πλανήτη, στέκεται κυρίως δίπλα σε αυτήν που δεν έχει φωνή».

PARAPOLITIKA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr