ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Πνευματικός: Το εμβόλιο είναι η λύση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Το εμβόλιο είναι η λύση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αναφέρει ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός
Σπύρος Πνευματικός: Το εμβόλιο είναι η λύση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή Γεγονότα Σαββατοκύριακο του Star Κεντρικής Ελλάδος και τη Μαρία Τσατζαλή το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τις επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι, βάσει των επιστημονικών δεδομένων, δεν φαίνεται να υπάρχει υπερμετάδοση του ιού ή αύξηση των λοιμώξεων από τη συναναστροφή των παιδιών στιςσχολικές αίθουσες. Επικαλούμενος το παράδειγμα της Σουηδίας, εξήγησε ότι εκεί τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά και δεν λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης.

Αναφέρθηκε ακόμα στις συνέπειες τόσο στο επίπεδο εκπαίδευσης όσο και στον ψυχισμό των παιδιών από την παρατεταμένη παραμονή τους στο σπίτι, που έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται την απαραίτητη κοινωνικοποίηση σε μία τρυφερή ηλικία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μεγαλύτερα παιδιά της Γ Λυκείου που βρίσκονται σε μία κρίσιμη χρονιά για το μέλλον τους και δεν μπορούν να έχουν μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά φυσικά πρέπει να προστατεύονται και οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί. Να μπούμε σιγά σιγά σε μία κανονικότητα, να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν μπορούμε να μένουμε κλειστοί για πάντα. Καλή η αντιπολίτευση και η κριτική, αλλά πρέπει να προτείνουμε λύσεις εφικτές» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως για να γυρίσει η κοινωνία σε μια κανονικότητα, εκτός από την τήρηση αποστάσεων και μέτρων προστασίας, το καλύτερο όπλο είναι ο εμβολιασμός.

«Εμβολιάστηκα τη Δευτέρα ως γιατρός. Αισθάνομαι ότι έφυγε από πάνω μου ένα τεράστιο βάρος και προτείνω στον κόσμο να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι η λύση στο πρόβλημά μας» τόνισε.

Όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμών, αναφέρθηκε στιςδηλώσεις των αρμοδίων και είπε πως είναι μια διαδικασία που θα βελτιωθεί στην πορεία, με στόχο να γίνονται 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα. «Αν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε τιςευπαθείς ομάδες και αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, το πρόβλημα του ιού θα ξεπεραστεί αρκετά» είπε.

Ο κ. Πνευματικός σχολίασε επίσης τις διαφωνίες που διατυπώνουν δημόσια μέλη της ομάδας ειδικών για τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι, από τη στιγμή που λαμβάνεται μία συγκεκριμένη απόφαση από την Επιτροπή βάσει ανοιχτής συζήτησης, οι δημόσιες διαφωνίες τελικά μπερδεύουν και τρομοκρατούν τον κόσμο.

Επανέλαβε ότι, όταν μιλάμε για τον κορωνοϊό, πρέπει να κινούμαστε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι στις νεότερες ηλικίες, τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας είναι πολύ μικρότερα. Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε με σοβαρότητα ποιοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και πρέπει αυτούςνα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας, γι αυτό άλλωστε και δεν είχαμε φαινόμενα Ιταλίας, ακόμα και στη μεγάλη κρίση των προηγούμενων μηνών. Για να μη δημιουργείται, όμως,υπερσυμφόρηση στο σύστημα και στις ΜΕΘ, είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους από το να κολλήσουν, γιατί εκείνοι είναι που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και απαιτούν μεγάλο χρόνο νοσηλείας.

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/X2iSITSC-O4

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ