Στάση εργασίας πραγματοποίησε το Σωματειο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας πραγματοποίησε το Σωματειο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας

Από την πρόεδρο του σωματείου κα Ιωάννα Ιωάννου καταγγέλθηκε η πολιτική αποδόμησης του ΕΣΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/9 κινητοποίηση – στάση εργασίας των εργαζομένων του ΓΝ Χαλκίδας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

 

Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό και καταγγείλαν την άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στα όποια σχέδια συγχωνεύσεων – ιδιωτικοποιήσεων .

Από την πρόεδρο του σωματείου κα Ιωάννα Ιωάννου καταγγέλθηκε η πολιτική αποδόμησης του ΕΣΥ με τις αναστολές εργασίας που έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας.

Η κα Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες πρακτικές της διοίκησης να εφαρμόσει τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως άρνηση σε αναρρωτικες άδειες και κάλυψη των κενών με επικινδυνες πρακτικές (γιατροί και νοσηλευτές να εναλλάσσονται από κλινική covid σε άλλες κλινικές).
Εντύπωση έκανε η καταγγελία ότι στην κλινική covid υπήρχαν διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κρεβατιών.
Από τον αντιπρόεδρο του σωματείου Παναγιώτη Τζουβαρά καταγγέλθηκε η προσπάθεια της πλήρους αποδόμησης του δημοσίου συστήματος υγείας προς οφελος των ιδιωτών και εργολάβικων εταιριών στους οποίους παραδίδονται τμήματα στα Νοσοκομεία έξω από κάθε λογική προσφοράς στον ανθρωπο, με μόνο σκοπό την κερδοφορία.

Καταγγέλθηκε επίσης η παρουσία της αστυνομίας στη συγκέντρωση για ακόμα μια φορά και υπήρξε δέσμευση κλιμάκωσης του αγώνα με επόμενο βήμα τη μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του συλλόγου που θα οριστεί τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr