ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Το υπουργείο Υγείας, προέβη στην καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Θεμιστοκλέους: Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως σήμερα έγιναν ήδη πάνω από 47.275 εμβολιασμοί και ίσως στο τέλος της ημέρας να έχουμε ξεπεράσει και τους 53.000, κάτι που αν συμβεί θα αποτελεί και ημερήσιο ρεκόρ.

Συνολικά, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έχουν γίνει πάνω 1.877.000 εμβολιασμοί, ενώ αντίστοιχα 1.214.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μια δόση, ποσοστό 11,56% και 663.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δώσεις ποσοστό 6,31%.

«Ο εμβολιασμός σώζει ζωές», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Θεοδωρίδου:Ένα περιστατικό στην Ελλάδα πιθανώς να συνδέεται με επεισόδιο θρόμβωσης

Ο ταχύς εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας για την δημιουργία τείχους ανοσίας ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει 346.000 δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca κι έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό να συνδέεται με το εμβόλιο, είναι μάλιστα ένα από τα πρώτα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στο σύνολο. Παρά λοιπόν την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί για τα σπάνια αυτά περιστατικά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει πως η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη και την νοσηλεία από κορονοϊό υπερτερεί σημαντικά».

Υπογράμμισε δε ότι η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη αντιμετώπιση και συνέστησε προσοχή σε τρία συμπτώματα (θωρακικό, κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος).

Καταλήγοντας η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως θα πρέπει να περιμένουμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ