ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεοδωρίδου: Μικρό το όφελος από τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Σε ανακοινώσεις για τα εμβόλια προχωρούν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Θεοδωρίδου: Μικρό το όφελος από τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στα πλαίσια της έκτακτης ενημέρωσης που έγινε από το το Υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα η κ. Θεοδωρίδου είπε πως στις 3/5/2022 με βάση τα τότε δεδομένα  είχε διατυπωθεί η πρόταση για δεύτερη αναμνηστική δόση για τους άνω των 70 ετών και διαμένοντες σε ΜΑΦ, αλλά και στους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση εμβολιασμού πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση, αλλά όχι γι αυτούς που μετά την τρίτη δόση νόσησαν.

Ακολούθως τόνισε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων σε παγκόσμια βάση λόγω της άρσης των περιορισμών και συγκεκριμένων συμπεριφορών.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι για τους έχοντες μικρότερες ηλικίες, η τέταρτη δόση δίνει περιορισμένα οφέλη, αλλά εφόσον το επιλέξουν μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη μπορούν να προχωρήσουν.

Παράλληλα, σχολίασε πως η βασική προτεραιότητα είναι το προχώρημα των βασικών σταδίων του εμβολιασμού. Υπάρχει μία προσδοκία ότι το Σεπτέμβριο θα έχουμε τα νέας γενιάς εμβόλια, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Η σχετική πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών άνοιξε από την προηγούμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ