Τζανάκης για κορωνοϊό: Ίσως τέλη Σεπτέμβρη μια νέα μετάλλαξη- Όχι σε αναμνηστική δόση για τους κάτω των 59
ΥΓΕΙΑ

Τζανάκης για κορωνοϊό: Ίσως τέλη Σεπτέμβρη μια νέα μετάλλαξη- Όχι σε αναμνηστική δόση για τους κάτω των 59

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊόυ στη χώρα μας ο κος Τζανάκης αποκάλυψε ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού» εκφράζοντας την ελπίδα να μην είναι επικίνδυνη. Παράλληλα δεν έκρινε απαραίτητη την αναμνηστική δόση σε όσους είναι κάτω των 59 ετών

«Iσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού», σύμφωνα με τον γιατρό Νίκο Τζανάκη ο οποίος σε κάθε περίπτωση υποστήριξε πως δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορωνοιό σε πολίτες κάτω των 59 ετών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη χώρα μας το έκτο πανδημικό κύμα με τα κρούσματα να είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που δηλώνονται στον ΕΟΔΥ υποστήριξε στην ΕΡΤ ο γιατρός Νίκος Τζανάκης επισημαίνοντας ότι τα μέτρα περιορισμού και επιτήρησης της πανδημίας δεν τηρούνται από την πλειονότητα του κόσμου.

«Έχουμε μια κατάσταση σχετικής πίεσης στις απλές κλίνες, αλλά δεν έχουμε καθόλου πίεση στις ΜΕΘ» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως επισήμανε οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν πάνε στο νοσοκομείο για άλλες παθήσεις και εκεί ανακαλύπτουν ότι έχουν κορονοϊό.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για μην κολλήσουμε αποκάλυψε ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού» εκφράζοντας την ελπίδα να μην είναι επικίνδυνη.

«Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα ατομικής ευθύνης στα σούπερ μάρκετ και χώρους συγχρωτισμού», συμπλήρωσε αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όχι σε αναμνηστική δόση στους κάτω των 59 ετών

Αναφορικά με την τέταρτη αναμνηστική δόση των mRNA εμβολίων κάλεσε τους ηλικιωμένους και ιδίως όλους όσοι είναι άνω των να κάνουν την τέταρτη δόση.

Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία άνω των τριάντα ετών ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο: «Δεν συστήνω την χορήγηση 2ης αναμνηστικής δόσης σε άτομα έως 59 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και ιδίως σε όσους έχουν νοσήσει».

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται δύο βήματα πίσω από τον ιό. «Χρειάζεται ένα εμβόλιο ριζικά επικαιροποιημένο, το οποίο σε ένα βαθμό θα υπερκαλύπτει τις μεταλλάξεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζανάκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr