Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: «Δεν πρόκειται να δούμε πανδημία»
ΥΓΕΙΑ

Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: «Δεν πρόκειται να δούμε πανδημία»

Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για την ευλογιά των πιθήκων, τον κορονοϊό και την 4η δόση εμβολίου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι»καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτός είναι ένας ιός DNA και όχι RNA ιός και δεν είναι τόσο μεταδοτική ασθένεια όσο ο κορονοϊός. Όπως είπε ο ιός από τον οποίο προέρχεται η ευλογιά των πιθήκων παθαίνει λιγότερες μεταλλάξεις και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δούμε πανδημία.   

Αν δεν είχαμε περάσει τον κορονοϊό αυτό θα συζητιόταν μόνο σε ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι ανησυχητική μόνο για οργανισμούς που δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα παιδιά.

Σχετικά με τον κορονοϊό, είπε ότι οι υποπαραλλαγές 4 και 5 είναι πιο ανησυχητικές από την ευλογιά των πιθήκων.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καθημερινή ζωή και στα μέτρα προστασίας, ωστόσο τόνισε ότι είμαστε σε σαφή αποδρομή τις πανδημίας, ενώ έχουμε και περισσότερα όπλα για να την αντιμετωπίσουμε.

Τέλος, ανέφερε ότι κατά την άποψή του η 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους από τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr