Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις απουσίες μαθητών λόγω covid-19 μετά την άρση των μέτρων
ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις απουσίες μαθητών λόγω covid-19 μετά την άρση των μέτρων

Τι ορίζει η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τις απουσίες λόγω κορονοϊού

Δεν θα προσμετρώνται απουσίες που οφείλονται στη νόσηση από covid-19 οι οποίες είναι έως και πέντε ημέρες, σύμφωνα με  διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

 

Ειδικότερα, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.

«Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

 

Επιπλέον, προβλέπεται, ότι στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορονοιό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr