Αντιδήμαρχος Κύμης στο evima.gr: Εύχομαι να μη ζήσουμε ότι το 2017 με τον χιονιά – Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της «Ελπίς»
Καιρός

Αντιδήμαρχος Κύμης στο evima.gr: Εύχομαι να μη ζήσουμε ότι το 2017 με τον χιονιά – Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της «Ελπίς»

Συνθήκες ψυχρής εισβολής πολικής προέλευσης, ικανή να αποδειχθεί έως και πρωτόγνωρη – ιστορική, «προβλέπουν» τόσο το αμερικανικό (GFS), όσο και το ευρωπαϊκό (ECMWF) προγνωστικό μοντέλο για την Εύβοια.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Συνθήκες ψυχρής εισβολής πολικής προέλευσης, ικανή να αποδειχθεί έως και πρωτόγνωρη – ιστορική, «προβλέπουν» τόσο το αμερικανικό (GFS), όσο και το ευρωπαϊκό (ECMWF) προγνωστικό μοντέλο για την Εύβοια.

Πολικές θερμοκρασίες αναμένονται για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, με χιονοπτώσεις που απασχολήσουν -κυρίως- την κεντρική και νότια χώρα, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Αθήνας και της Εύβοιας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων πολλών ημερών.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και ιδιαίτερα η περιοχή της Κύμης καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Κύμης μιλώντας στο evima.gr δήλωσε τα εξής:

“Τις τελευταίες μέρες είναι αλήθεια ότι ακούμε από τους ειδικούς για μία ψυχρή εισβολή την οποία και οι ίδιοι την χαρακτήρισαν ως πρωτοφανή! Τώρα για την περιοχή τη δική μου την Κύμη θα σας πω πως ακόμα οι μνήμες της κακοκαιρίας του 2017 είναι ανεξίτηλες και πραγματικά εύχομαι να μη ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές, σίγουρα όμως είμαστε πολύ πιο έμπειροι να αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί ακόμα μία κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους. Ως Δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχουμε μία πλειάδα μηχανημάτων την οποία θα μπει στη μάχη για να μη μείνει κανένας κεντρικός δρόμος κλειστός κυρίως σε δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Την πλήρη οργάνωση και καθοδήγηση την έχει ο αντιδήμαρχος Κονιστρών και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ο κύριος Δήμας ο οποίος θα συνομιλεί με τους κατά τόπους αντιδημάρχους και προέδρους κοινοτήτων. Θέλω να εφιστήσω την προσοχή όσον εφικτό στους δημότες να μην αφήνουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους ώστε να γίνεται ο αποχιονισμός χωρίς κάποια δυσκολία, το κυριότερο όμως ψυχραιμία και για όποια βοήθεια χρειαστούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο στα τηλέφωνα 2222 350010 και 2222 350022”.

Δείτε καρέ καρέ αρχικά την ανάλυση του αμερικανικού προγνωστικού καιρικού μοντέλου (GFS) και αμέσως μετά του ευρωπαϊκού (ECMWF).

Στους χάρτες της κίνησης των αερίων μαζών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις αέριες μάζες πολικής προέλευσης, ενώ στους χάρτες καταγραφής των βαρομετρικών χαμηλών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις χιονοπτώσεις. Οσο πιο έντονο το μωβ, τόσο πιο ισχυρές οι χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr