Δήμος Χαλκιδέων: «Βοά» η αγορά από το κύμα ακρίβειας – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Χαλκιδέων: «Βοά» η αγορά από το κύμα ακρίβειας – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Εκπέμπουν «SOS» οι επιχειρηματίες της Χαλκίδας

Το υψηλό ενεργειακό κόστος καθώς και οι αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Χαλκίδα.

Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας είναι «γονατισμένη» από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις με τους επαγγελματίες της περιοχής να εκπέμπουν «SOS».

Σύμφωνα με υπολογισμούς ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκίδας αναμένεται να επιβαρυνθεί κατά 22 εκατομμύρια ευρώ για το ρεύμα και τα καύσιμα, κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες από την τσέπη τους καθώς ο δήμος δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για την εξεύρεση των χρημάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και κυρίως ο κλάδος της εστίασης, που ήδη βρίσκονται σε δραματική κατάσταση με τους καταστηματάρχες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που έφερε το κύμα ακρίβειας.

Πλέον δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα καθώς έχουν να διαχειριστούν και τους αυξημένους λογαριασμούς που έρχονται ο ένας πίσω από τους άλλους και εάν δεν βρεθεί μία λύση έγκαιρα, μπορεί να αναγκαστούν να φτάσουν σε τραβηγμένες κινήσεις, όπως απολύσεις ή ακόμη χειρότερα να χρειαστεί να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, οδηγώντας τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ αλλά και την τοπική αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση από αυτήν στην οποία βρίσκεται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr