Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας για μετακινήσεις προσωπικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας για μετακινήσεις προσωπικού

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομέιου Χαλκίδας καταγγέλει την διοίκηση για μετακινήσεις προσωπικού και υποστελέχωση των κλινικών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομέιου Χαλκίδας καταγγέλει την διοίκηση για μετακινήσεις προσωπικού και υποστελέχωση των κλινικών.

Η ανακοίνωση:

«Καταγγέλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη προσπάθεια της διοίκησης που, στη γνωστή τακτική των μπαλωμάτων, προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα από χτες, με εντολή της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, μετακινούν προσωπικό από την υποστελεχωμένη ΜΕΘ, που καλύπτει 2 μονάδες (γενική ΜΕΘ και ΜΕΘ κόβιντ), για να καλύψει βάρδιες στην επίσης υποστελεχωμένη κλινική κόβιντ.

Τα κάνουν αυτά την ίδια στιγμή που τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες  είναι 100αδες μέρες, που οι συνάδελφοι βγαίνουν με μυοσκελετικά προβλήματα, με αναρρωτικές άδειες και με αντίξοες συνθήκες δουλειάς.

Πλέον οι συνάδελφοι στη ΜΕΘ θα πρέπει να καλύπτουν ανάγκες για 3 τμήματα. Να είναι μπαλάκι, ανάλογα με τις άπειρες ανάγκες. Οι νοσηλευτές να είναι λάστιχο, να μη ξέρουν όταν γυρίσουν σπίτι αν το ρεπό τους θα ακυρωθεί, αν η άδεια θα ανακληθεί.  Να είναι εργαζόμενοι χωρίς προσωπική ζωή και ανάγκες.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Αφού πρώτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα κάνουν λάστιχο, για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμου κ.α. Έπειτα ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο για την αύξηση των κρουσμάτων. Και μάλιστα επικαλούνται την ατομική ευθύνη για όλα, από τα εμβόλια ως τη μάσκα.

Να μην περάσει η γνωστή τακτική των μπαλωμάτων! Να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας τώρα για την κάλυψη αναγκών! Να προσληφθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης, απέναντι τους, για μονιμοποίηση!

Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, με όλους τους τρόπους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr