Εύβοια: Πότε και που θα γίνει συγκέντρωση για την Παλαιστίνη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε και που θα γίνει συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας, την Τρίτη 1η Ιουλίου στις 7:30 μ.μ., στην Πλατεία Δικαστηρίων στη Χαλκίδα, εκφράζοντας σθεναρή αντίθεση στη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικές συρράξεις και ζητώντας ελευθερία για τον παλαιστινιακό λαό.

Με σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία των πολέμων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη», το ΕΚΕ καλεί εργαζόμενους, σωματεία, νεολαία και πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα, αλλά και τη γενικότερη εμπλοκή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. σε πολεμικά μέτωπα στη Μέση Ανατολή.

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για μετατροπή της χώρας σε «ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων», τονίζοντας ότι οι πολεμικές δαπάνες γίνονται εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής ευημερίας.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης περιλαμβάνει αιτήματα όπως:

  • Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από κάθε πολεμική εμπλοκή

  • Καμία συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ

  • Κλείσιμο των ξένων βάσεων

  • Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

  • Αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, βάσει της απόφασης της Βουλής του 2015

Η εκδήλωση αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, με βασικό μήνυμα ότι «η σιωπή είναι συνενοχή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr