
Στον «χορό» των Ρίχτερ η Εύβοια: Τι λένε οι ειδικοί για τους σεισμούς
Οι πρόσφατοι σεισμοί στην περιοχή του Αλιβερίου και της Αμαρύνθου έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.Τι λέει κορυφαίος σεισμολόγος για τους σεισμούς στην Εύβοια
Τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που ταλαιπωρούν περιοχές της κεντρικής Εύβοιας τις τελευταίες ημέρες σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο γνωστός σεισμολόγος εξηγεί ποιο ρήγμα έδωσε αυτούς τους σεισμούς που όπως είπε είναι πιθανό να συνεχιστούν.
«Σεισμοί Ερέτριας-Αμαρύνθου στην Εύβοια. Τις τελευταίες μέρες μας απασχόλησε μια συστάδα σεισμών με επίκεντρα βόρεια της Ερέτριας και Αμαρύνθου, στη ΝΔ Εύβοια. Μέγιστο μέγεθος 4,0 στις 8/8. Αισθητός και στην Αττική.
Έκτοτε η σεισμική δράση βρίσκεται σε ύφεση αλλά μπορεί να συνεχιστεί. Η πιθανότητα για μεγάλα μεγέθη είναι μικρή, δεδομένου ότι σημαντικό ρήγμα δεν είναι γνωστό εκεί.
Η δράση μάλλον δεν συνδέεται με το σημαντικό ρήγμα της Ερέτριας, και το μικρότερο της Αμαρύνθου, που εντοπίζονται νοτιότερα.
Ωστόσο, το τοπικό ρήγμα που έδωσε τους τελευταίους μικρούς σεσμούς ίσως ανήκει στην ίδια “οικογένεια” με αυτά τα ρήγματα, όπως δείχνει ο μηχανισμός γένεσης του σεισμού της 8/8».
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr