Εύβοια: Με λαμπρότητα η Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Με λαμπρότητα η Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου

Η Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας.
Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της  Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου όπου προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου τίμησαν την εορτή με την  συροή φιλέορτων πιστών σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς ιδιαιτέρως  δε η ενορία του Παρθενίου της επαρχίας  Αλιβερίου τίμησε την λαμπρά εορτή  στον φερώνυμο ιερό ναό όπου τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τους Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο του ιερού ναού Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Στυλιανό Πεταχτή εφημέριο Καδδίου και τον Πρεσβύτερο Ανάργυρο Τσιπόκα εφημεριο Πετριών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ λαμβάνοντας αφορμή απο τα προφητικά αναγνώσματα της θεομητορικής εορτής αναφέρθηκε στο γεγονός και τα διδάγματα περί της  εορτής  της Γεννήσεως της Θεοτόκου τονίζοντας στους πιστούς ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί με την Γέννηση της προς  όλους τους πιστούς την κλίμακα και την γέφυρα η μετάγουσα τους εκ γής προς ουρανό.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος πέριξ του ιερού ναού στην οποία συμμετείχαν οι Προέδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Παρθενίου κ. Γεώργιος Χαϊνάς Πρασίνου κ. Λάμπρος Γραβαρίτης καθώς επίσης συροή φιλέορτων πιστών απο το Παρθένι και απο  την επαρχία Αλιβερίου.
Στο αναλόγιο έψαλαν ο εκ Παρθενίου Φαρμακοποιός κ. Βασίλειος Χαϊνάς με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Κύμης.
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομος Γκέγκες οι Πρωτοπρ Στυλιανός Πεταχτής εφημέριος Καδδίου Βασίλειος Χασάπης εφημέριος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και ο Οικονόμος Αθανάσιος Ανδρέου εφημέριος του ιερού ναού.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με αφορμή την ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στην παγκόσμιο χαρά που αποτελεί το γεγονός της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Φωτογραφίες Βασίλειος Πάττας.
Χρυσόστομος Ανδρέου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr