ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός σε πτήση προς Ρόδο: Αθώοι οι δύο Βρετανοί που συνελήφθησαν

Χαμός σε πτήση προς Ρόδο: Αθώοι οι δύο Βρετανοί που συνελήφθησαν

Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Βρετανοί, ηλικίας 39 και 42 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έπειτα από επεισόδιο κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ προς τη Ρόδο.

Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι η ένταση ξεκίνησε όταν ζήτησαν από το προσωπικό του αεροσκάφους να τους σερβίρει αλκοόλ, χωρίς, όπως ανέφεραν, να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ νωρίτερα, ενώ υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τη νομοθεσία και τους κανόνες που ισχύουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε δόλος και εξαντλώντας την επιείκειά του, αθώωσε τους δύο άνδρες για τις πράξεις της παράβασης εντολών κυβερνήτη και της διασάλευσης της τάξης αεροσκάφους.

Ο 39χρονος αθωώθηκε επίσης για την κατηγορία της βιντεοσκόπησης μελών του πληρώματος.

Η αναστάτωση μέσα στο αεροσκάφος

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο αδέλφια προκάλεσαν αναστάτωση στην καμπίνα και επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μέλη του πληρώματος και συνεπιβάτες.

Ο 39χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να βιντεοσκόπησε μέλη του πληρώματος, ενώ ο 42χρονος είχε εντοπιστεί νωρίτερα από το προσωπικό καμπίνας να καπνίζει στην τουαλέτα του αεροσκάφους.

Η αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

Λόγω της συμπεριφοράς των δύο επιβατών, ο κυβερνήτης αποφάσισε να αλλάξει πορεία, με το αεροσκάφος να πραγματοποιεί, περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Μετά την προσγείωση, οι δύο Βρετανοί συνελήφθησαν, ενώ το αεροσκάφος συνέχισε κανονικά την πτήση του με προορισμό τη Ρόδο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr