ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος που οδηγεί στο υψηλότερο χωριό της Ελλάδας (video)

Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος που οδηγεί στο υψηλότερο χωριό της Ελλάδας (video)

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο οδικό δίκτυο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Σημαντική αναβάθμιση βρίσκεται σε εξέλιξη στον δρόμο που συνδέει τα Γρεβενά με τη Βασιλίτσα, βελτιώνοντας την πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και προς τη Σαμαρίνα, το υψηλότερο χωριό της Ελλάδας.

Οι εργασίες αφορούν τμήμα περίπου 20 χιλιομέτρων, από την Αγία Παρασκευή έως τη Βασιλίτσα, με τις παρεμβάσεις να περιλαμβάνουν περισσότερα από την απλή τοποθέτηση νέας ασφάλτου.

Νέο οδόστρωμα και υποδομές

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η βελτίωση των χαρακτηριστικών του δρόμου, με ήπιες παρεμβάσεις στην υφιστάμενη χάραξη. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές για την απορροή των όμβριων υδάτων, ενώ θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και νέα σήμανση.

Προβλέπεται επίσης ο φωτισμός των κόμβων, καθώς και η κατασκευή νέου, πιο ανθεκτικού και αντιολισθηρού οδοστρώματος. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να βελτιωθεί η ασφάλεια των οχημάτων στις στροφές και στα σημεία όπου υπάρχουν έντονες κλίσεις.

Νέα γέφυρα στη Σμίξη

Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας κοντά στη Σμίξη, πάνω από το ρέμα. Η νέα γέφυρα θα εντάσσεται στην κύρια οδική σύνδεση και θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, θα αναδιαμορφωθούν οι κόμβοι της Αγίας Παρασκευής, του Πανοράματος και της Σμίξης. Σε ολόκληρη τη διαδρομή προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση νέων στηθαίων και πινακίδων, καθώς και η διαγράμμιση του δρόμου.

Έργο 17,2 εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 17,2 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο.

Η αναβάθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ευκολότερη πρόσβαση στη Σαμαρίνα

Το έργο αναμένεται να διευκολύνει και τη μετακίνηση των οδηγών από τα Γρεβενά προς τη Σαμαρίνα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.541 μέτρων.

Οι οδηγοί θα μπορούν να ακολουθούν τον αναβαθμισμένο δρόμο προς τη Βασιλίτσα και στη συνέχεια, κοντά στη Σμίξη, να συνεχίζουν προς τη Σαμαρίνα μέσω του υφιστάμενου δρόμου.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αφορούν έναν δρόμο με αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τη χειμερινή περίοδο, ο οποίος συχνά αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες λόγω έντονων βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τη Βασιλίτσα και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια τόσο για τους κατοίκους των περιοχών όσο και για τους επισκέπτες.

Το βίντεο από τις εργασίες

Την πορεία των εργασιών καταγράφει νέο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό Tasos Gakis στο YouTube.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr