Ερέτρια: «Τα ελαφάκια να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», ζητά ο Φιλοζωικός Σύλλογος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερέτρια: «Τα ελαφάκια να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», ζητά ο Φιλοζωικός Σύλλογος

Ο Φιλοζωικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Ευβοίας, παίρνει θέση για το περιστατικό με τα ελάφια μέσα στα κλουβιά.

Ο Φιλοζωικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Ευβοίας καταδίκασε με αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου στην Ερέτρια με τα ελάφια μέσα στα κλουβιά.

Το περιστατικό έγινε με αφορμή την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που κήρυξε και επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο δήμο της Ερέτριας.

Τα πανέμορφα μικρά ελαφάκια έκλεψαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών καθώς ήταν πολύ φιλικά και ήρεμα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Με την ανάρτησή μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας και αγανάκτησή μας για το μέγα λάθος, των διοργανωτών τις χθεσινής γιορτής στη κεντρική πλατεία του Δήμου. Το χθεσινό “θέαμα” των μικρών τρομαγμένων ελαφιών στο κλουβί στην πλατεία, ήταν μέγιστο ατόπημα. Κανείς δεν σκέφτηκε το μήνυμα που περνάει μια τέτοια επιλογή;

Τι έμαθαν τα εκατοντάδες παιδάκια που προσπαθούσαν να δουν στρυμωγμένα τα δυο τρομοκρατημένα ζωάκια;

Προσφέρουμε «άρτον και θεάματα» και όλα καλά;

Θα πουν κάποιοι ίσως πως προέρχονται από εκτροφείο. Μπορεί. Αλλά αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τα εκθέτουμε σε ένα περιβάλλον παντελώς ξένο γι αυτά που τους προκαλεί τρόμο και ανασφάλεια και να τα επιδεικνύουμε αδιαφορώντας για το μήνυμα της αιχμαλωσίας και της αδιαφορίας προς αυτές τις αθώες ψυχές;

Αγαπητοί, αν δεν το γνωρίζετε, όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και το εκφράζουν το καθένα με τον δικό του τρόπο. Τέτοιες ενέργειες διδάσκουν, ότι μπορούμε να έχουμε τα ζώα προς ευχαρίστησή μας σε κλουβιά, δεμένα, κι αφού τα ταΐζουμε όλα καλά.

Χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη θεωρούμε ότι στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και με τις πράξεις μας να διδάσκουμε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους τον σεβασμό στη φύση και όλα τα πλάσματά της!

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr