Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης απαντά σε όσους αντέδρασαν για το κόψιμο του δέντρου΄΄Φλαμουριά΄΄

Την δική του απάντηση έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης, Άγγελος Μαργέλης σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν σήμερα για το κόψιμο του δέντρου΄΄Φλαμουριά΄΄ στην Κύμη.

Άγγελος Μαργέλης-΄΄Το ιστορικό “Φλαμουριά” έχει τις παρακάτω παραγράφους.

1η. Τον Σεπτέμβριο του 2019, εμείς που καθόμασταν κάτω από την Φλαμουριά διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποια κλαριά στα οποία τα φύλλα άρχισαν να κιτρινίζουν και να πέφτουν παρά του ότι η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή. Τότε προθυμοποιήθηκε συνδαιτυμόνας και συμμαθητής ( το όνομα στη διάθεσή μου) να μας διαθέσει τρίμετρο πριόνι με το οποίο θα μπορούσαμε να κόψουμε τα άρρωστα κλαδιά. Ουδείς βέβαια από τους σημερινούς σταυροφόρους είχε ενδιαφερθεί για το θέμα.
2α. Γνωστός επιστήμονας του αντικειμένου, τον οποίο τακτικά συμβουλεύομαι για ανάλογα θέματα και κάτοικος της Κύμης ( το όνομα στη διάθεσή μου) με συμβούλευσε να μην κάνω καμιά ενέργεια μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.
3η. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, τον συνάντησα τον παραπάνω γνώστη του αντικειμένου και μου επεσήμανε ότι από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου (σήμερα) οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες μια και την Κυριακή θα έπεφτε αισθητά η θερμοκρασία και μάλιστα αναφερόμενος στην Φλαμουριά και γνωρίζοντας τα προβλήματά της μου είπε χαρακτηριστικά ” Μην την λυπηθείτε”.
4η. Μετά λοιπόν τα παραπάνω συνεχίσθηκαν οι ετήσιες προγραμματισμένες εργασίες κλαδέματος των δένδρων. Στους εργαζόμενους του Δήμου δεν μετέφερα την άποψη του επιστήμονα ” Μην την λυπηθείτε”. Βέβαια μέχρι τώρα τα συνεργεία του Δήμου είχαν κλαδέψει πολλά δένδρα που υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας των πεζών και των οχημάτων. Κανείς όμως δεν γκρίνιαξε και βέβαια όταν προ καιρού ένα κλαρί έπεσε στο δρόμο από την Φλαμουριά κανείς δεν είπε κάτι γιατί δεν έπεσε στο κεφάλι κάποιου. Εάν όμως έπεφτε στο κεφάλι κάποιου, αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται πάλι θα ήταν εναντίον μας γιατί οι ανεύθυνοι πάντα διαμαρτύρονται.

Τελικά μετά την λεπτομερή παράθεση των παραπάνω,μετά από αυτοψία πριν, κατά και μετά την εργασία, πιστεύω ότι κάναμε την προβλεπόμενη εργασία στον σωστό χρόνο, λάβαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ενημερωθήκαμε από τους σωστούς επιστήμονες ώστε και το δένδρο να ανανεωθεί και οι απολαμβάνοντες τον καφέ τους να είναι ασφαλείς.
Το συμπέρασμα τελικά είναι ότι το είχαμε μελετήσει το θέμα, το είχαμε οργανώσει και το εκτελέσαμε με τον σωστό τρόπο. Τώρα τα παραπολιτικά και τα ξύλα δεν με αφορούν, δεν με απασχολούν και δεν τους δίνω σημασία. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι κάτω από την Φλαμουριά θα καθόμαστε.
Καλό βράδυ΄΄