Πώς ψηφίζω για τα Τέμπη – Βήμα βήμα η διαδικασία
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς ψηφίζω για τα Τέμπη – Βήμα βήμα η διαδικασία

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας - Ο κόσμος ζητά δικαίωση για τα θύματα

Νέο ρεκόρ στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα Τέμπη, με τους πολίτες να ζητούν να έρθει στο φως η αλήθεια για το έγκλημα με 57 νεκρούς, κόντρα σε όλες τις προσπάθειες συγκάλυψης, ένα χρόνο μετά από την τραγωδία.

Πάνω από 1.150.000 πολίτες έχουν βάλει την υπογραφή τους για την τραγωδία στα Τέμπητο ψήφισμα  έχει στόχο τις 1.500.000 υπογραφές.

Την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών της Λάρισας αποφάσισε να να αποστείλει στην Εξεταστική Επιτροπή τη δικογραφία για τα Τέμπη, το Προεδρείο αρνείται να υπάρξει αξιολόγηση της δικογραφίας σε συνεδρίαση της Εξεταστικής. Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες καταγγέλλουν την ύπαρξη ξυλολίου στην εμπορική αμαξοστοιχία αλλά και το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας προτού γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Η διαδικασία για να ψηφίσει κάποιος είναι πάρα πολύ απλή.

Πώς ψηφίζω για τα Τέμπη

Αρχικά μπαίνετε στην πλατφόρμα change.org (ΕΔΩ) τεμπη changeorg, τεμπη που ψηφιζω, που ψηφιζω για τα τεμπη, τεμπη ψηφοφορια

Μπαίνετε στην παραπάνω ιστοσελίδα είτε από κινητό, ή από υπολογιστή ή από τάμπλετ.

Γράφετε το όνομα σας, το επίθετο σας και το email σας. Στη συνέχεια «κλικάρετε» αν θέλετε το όνομα σας να φαίνεται στο ψήφισμα ή όχι.

Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email που θα γράφει «please take a quick second to confirm your email address». που ψηφιζω τεμπη, τεμπη, τεμπη τραγωδια

Στο email αυτό θα υπάρχει ένας σύνδεσμος – λινκ με κόκκινο χρώμα που θα γράφει «πατήστε εδώ για να επιβεβαιώσετε την υπογραφή σας» και αμέσως θα βγείτε πάλι στο περιβάλλον της ιστοσελίδας change.org.

Τότε θα δείτε στην οθόνη σας ένα μήνυμα που θα γράφει ή να δώσετε κάποια λεφτά (τα οποία πάνε στην ιστοσελίδα και δεν έχουν καμία σχέση με τα Τέμπη) ή να κοινοποιήσετε. Αν επιλέξετε την κοινοποίηση βοηθάτε περισσότερο στο να μαζευτούν κι άλλες υπογραφές.

Τέλος, όταν ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία θα σας ζητηθεί ή να υπογράψετε ή να παραλείψετε 10 άλλα ψηφίσματα.

Τονίζεται ότι σαν διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.

*Σε περίπτωση κοινοποίησης δεν πρόκειται να ζητήσει ούτε τα στοιχεία της κάρτας, ούτε του τηλεφώνου. Να είστε προσεκτικοί καθώς κυκλοφορούν διάφορες απάτες.

Πώς θα υπογράψετε το ψήφισμα για τα Τέμπη:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο με την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr