ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολεία – Τζανάκης: «Έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν»

Καμπανάκι κινδύνου για την επανέναρξη των σχολείων - Φόβοι για εκτίναξη κρουσμάτων σε παιδιά αλλά και ακόμα μεγαλύτερη διασπορά στους ενήλικες.
Σχολεία – Τζανάκης: «Έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν»

«Καθοριστική» για την εξέλιξη της πανδημίας χαρακτήρισε την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο OPEN, ο καθηγητής τόνισε πως «αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο».

«Είναι πολύ καθοριστική αυτή η εβδομάδα. Θα δούμε αν θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος. Κάτι που θεωρώ δύσκολο», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Πιστεύω 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ερχόμενη εβομάδα κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ αφήσε αιχμές κατά όσων χαρακτηρίζπουν ήπια τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ