Σεισμός στην Εύβοια: «Θα έχουμε και μεγαλύτερους», λέει ο Παπαζάχος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεισμός στην Εύβοια: «Θα έχουμε και μεγαλύτερους», λέει ο Παπαζάχος

Σεισμός στην Εύβοια: «Προσοχή αλλά όχι ιδιαίτερος πανικός – Μπορεί να δώσει μεγαλύτερες δονήσεις», ανέφερε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια.

Για τον ισχυρό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια, μίλησε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

 

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε επίσης για τον σεισμό ότι “είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και έξι Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο”.

Ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους “να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός”.

Ακολούθησε μικρού μεγέθους μετασεισμική δόνηση 2,4 Ρίχτερ ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε πιο έντονος μετασεισμός της τάξεως των 3,4 Ρίχτερ που έγινε επίσης αισθητός στην Αττική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr