Διαιτητής σταμάτησε αγώνα… επειδή έβριζαν οι γονείς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαιτητής σταμάτησε αγώνα… επειδή έβριζαν οι γονείς

Επιτέλους, κάποιος το έκανε! Και ήταν μία γυναίκα διαιτητής, η Μαρία Μπραουδάκη, που διέκοψε αγώνα U14 στα Χανιά, μετά από συνεχόμενες προσβολές και ύβρεις γονέων που βρίσκονταν στην κερκίδα.

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη σε αγώνα Ακαδημιών στα Χανιά, που έρχεται να καταδείξει ακόμα μία φορά τις τεράστιες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.

Γονείς με απαράδεκτη συμπεριφορά, που όχι μόνο δίνουν το χείριστο παράδειγμα στα παιδιά τους, αλλά πολλές φορές τα κάνουν να νιώθουν και ντροπή για τους ανθρώπους που τους έφεραν στη ζωή.

Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά, στην αναμέτρηση Πλατανιάς-Ιωνία 2000 για το πρωτάθλημα Κ14. Η διαιτητής Μαρία Μπραουδάκη διέκοψε τον αγώνα οριστικά στο 45′ (είναι 35λεπτα τα ημίχρονα σε αυτές τις ηλικίες) με το σκορ 1-3, μετά από συνεχόμενες προσβολές και ύβρεις γονέων από την κερκίδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από ένα μαρκάρισμα πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ, η διαιτητής έδωσε μεν το φάουλ, αλλά εξαγριωμένοι γονείς ζητούσαν και κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Ιωνίας, θεωρώντας ότι η διαιτητής δεν προστατεύει τα παιδιά, μιας και ο νεαρός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έπεσε με τη φόρα που είχε σε κάποια συρματοπλέγματα (χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει). Μέχρι εκείνο το σημείο τα πάντα κυλούσαν ήρεμα, ωστόσο μετά από όσα ακούστηκαν σε αυτή τη φάση, με ιδιαίτερα υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στη ρέφερι της συνάντησης, εκείνη προέβη σε συστάσεις στον προπονητή του Πλατανιά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολούθως οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ημιχρόνου, με τη διαιτητή να προειδοποιεί πως αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά, θα διακόψει το παιχνίδι. Το β’ μέρος συνεχίστηκε με νέες ύβρεις προς τη διαιτητή, ακόμη πιο χυδαίες αυτή τη φορά κι αφού προηγουμένως είχε διακόψει προσωρινά το παιχνίδι για τον ίδιο λόγο.

Κάπως έτσι η Μαρία Μπραουδάκη φώναξε τους βοηθούς και πήγαν οριστικά ποια στα αποδυτήρια, κλείνοντας το φύλλο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι στο τοπικό πρωτάθλημα Χανίων, σε επίπεδο Ανδρών. Υπάρχει εξάλλου η σχετική οδηγία από την τοπική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΧ, σε μία προσπάθεια να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα από τα γήπεδα. Αυτή τη φορά βέβαια μιλάμε για ένα ακόμη πιο θλιβερό γεγονός, όταν γονείς δεν σέβονται πρώτιστα τα ίδια τους τα παιδιά.

Η διαιτητής της αναμέτρησης, δασκάλα στο επάγγελμα, έπραξε απολύτως σωστά, αλλά και με γνώμονα τη διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών, δίνοντας ένα μάθημα που θα έπρεπε να το δίνουν πρώτα οι ίδιοι οι γονείς τους. Του ΣΕΒΑΣΜΟΥ!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr