Στην τηλεδιάσκεψη με Αυγενάκη συμμετείχε ο Γρηγόρης Δάσκος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με Αυγενάκη συμμετείχε ο Γρηγόρης Δάσκος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, συμμετείχε ο Γρηγόρης Δάσκος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Α..
Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε το έργο το οποίο έχει επιτευχθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ευχήθηκε στο ανανεωμένο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α , επιτυχία στο έργο του.
΄΄Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου (Ολυμπιακή ημέρα) που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.
Ο στόχος του εορτασμού είναι να τονιστεί η σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη», ανέφερε το μέλος του Δ. Σ. Γρηγόρης Δάσκος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr