Εύβοια: Αυτός είναι ο προορισμός έκπληξη για τις γιορτές
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Εύβοια: Αυτός είναι ο προορισμός έκπληξη για τις γιορτές

Το χωριό της Κεντρικής Εύβοιας που αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τις χειμερινές σας διακοπές

Η Εύβοια ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τις διακοπές πολλών, ειδικά εκείνων που δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα και το κλεινόν άστυ.

Ένα μέρος στο νησί που είναι ιδανικό και για τις χειμερινές σας διακοπές και δη τις ημέρες των γιορτών είναι το παραδοσιακό χωριό της Στενής, στην Κεντρική Εύβοια.

Η Στενή, βρίσκεται στις παρυφές της Δίρφυς, σε υψόμετρο 400 μέτρων και συνδυάζει γαλήνη, ιδιαίτερα νόστιμο και καλό φαγητό, μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική την ίδια στιγμή που προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους διακοπών με πεζοπορίες, αναρριχήσεις και ορειβασίες.

Ένα σχετικά νέο πεδίο αναρριχήσεων είναι το συγκρότημα βράχων Καραούλι το οποίο περιμένει όσους τολμηρούς θελήσουν να το εξερευνήσουν.

Μεταξύ άλλων στη Στενή, υπάρχει το μαγικό, Natura, δάσος της με πολλά διαφορετικά είδη χλωρίδας αλλά και ζώα που ζουν στα μαγικά του μέρη, με ρυάκια και φαράγγια που αποτελούν έναν τόπο ηρεμίας βγαλμένο από παραμύθι.

Εκτός όμως από τα βουνά και τα δάση της Στενής, το χωριό έχει μια πανέμορφη κεντρική Πλατεία από την οποία ξεκινούν τα γραφικά σοκάκια που σας μεταφέρουν στα ενδότερα του χωριού.

Στα 500 μέτρα περίπου από την Πλατεία βρίσκεται η φημισμένη «Βρύση του γιατρού» με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, που συνθέτουν ένα μοναδικό χειμωνιάτικο σκηνικό.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα και σκέφτεστε πού θα περάσετε τις διακοπές του Δεκεμβρίου, η Στενή αποτελεί μία ιδανική επιλογή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τα εξαιρετικά καταλύματα και τους παραδοσιακούς ξενώνες της αλλά και πολύ καλά μαγαζιά για φαγητό και καφέ συνδυάζοντας γεύσεις και παράδοση για όλα τα γούστα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr