Αμερικανικές Εκλογές 2020: Θρίλερ στις πολιτείες-κλειδιά -Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Θρίλερ στις πολιτείες-κλειδιά -Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες

Το θρίλερ στις αμερικανικές εκλογές 2020 συνεχίζεται κι η πιθανότητα επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι ορατή σ’ ένα αποτέλεσμα που θα έχει επιπτώσεις για ολόκληρη, όπως εκτιμούν αναλυτές, την επόμενη δεκαετία όχι μόνον για τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, για την δημοκρατία ανά την υφήλιο, την πρόοδο, τη διεθνή πολιτική, τους διατλαντικούς δεσμούς, τις σχέσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων, την κλιματική αλλαγή

Ανατροπή στις Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα

Τα δύο τρίτα των πολιτειών έχουν αποφασίσει, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει πολλές εξ’ αυτών που παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ κερδίζει σε ρεπουμπλικανικά προπύργια, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα σε σημαντικές πολιτείες – κλειδιά. Οι ελπίδες των Δημοκρατικών για μια γρήγορη «νίκη νοκάουτ» σε πολιτείες του Ρεπουμπλικανού προέδρου – εξαιρουμένης όπως φαίνεται της Αριζόνα – έχουν διαψευστεί προς το παρόν, όπως στην περίπτωση της Φλόριντα.

Ο Τραμπ έχει ανατρέψει μέχρι στιγμής τις δημοσκοπήσεις σε αρκετές πολιτείες με σημαντικότερη τη Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι το 2016 αλλά ο Μπάιντεν πιθανώς να κερδίσει, όπως εκτιμά το Fox news, την Αριζόνα με τους μόλις 11 εκλέκτορες, που είχε κατακτήσει ο Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια. Η Αριζόνα, θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.

Τα μάτια στρέφονται τώρα στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των επιστολών ψήφων και της περίπλοκης καταμέτρησης μπορεί το αποτέλεσμα να αργήσει και η αγωνία να συνεχιστεί.

Σε ότι αφορά στη Γερουσία προηγούνται οριακά οι Δημοκρατικοί, ενώ στη Βουλή προηγούνται οι Ρεπουμπλικανοί.

Ο Μπάιντεν απέχει 47 εκλέκτορες από τη νίκη

Ο Τζο Μπάιντεν κατακτά τη Μινεσότα, όπως προβλέπει το AP, κι εξασφαλίζει τους 10 εκλέκτορές της και συνολικά 223 μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άλλους 47 για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο επιτελείο του ελπίζουν να μπορέσει να νικήσει και στις άλλες μεσοδυτικές πολιτείες του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος αναμένεται να απευθυνθεί σύντομα στους Αμερικανούς από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ καθώς η μάχη παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη και αναμένεται να ζητήσει την υπομονή τους εκφράζοντας την πεποίθησή του για τα αποτελέσματα στην Αριζόνα και τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Καθυστερούν τα αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες – Ίσως να μην ξέρουμε σήμερα το νικητή

Όπως φαίνεται τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και τη Τζόρτζια, τέσσερις πολιτείες με 62 εκλεκτορικές ψήφους, αριθμός πολύ μεγάλος σε μια κούρσα που οι μονομάχοι διεκδικούν 270 κι αυτός είναι ο λόγος που πιθανώς να μην γνωρίζουμε σήμερα τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Αμερικανικές εκλογές 2020 -Τι συμβαίνει με τους εκλέκτορες

Τα αμερικανικά μέσα παρουσιάζουν τους χάρτες τους για τους εκλέκτορες με διαφορετικές ενσωματώσεις. Σε κάθε περίπτωση στους εκλέκτορες μέχρι αυτή την ώρα προηγείται ο Τζο Μπάιντεν.

FOX: 227 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 204 ο Τραμπ
ABC: 206 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 179 ο Τραμπ
Politico: 223 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 136 ο Τραμπ
CNN: 205 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 136 ο Τραμπ
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr