Δραματικά λόγια Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός, φοβάμαι για την χώρα μου»
ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικά λόγια Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός, φοβάμαι για την χώρα μου»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μια δραματική τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι φοβάται για την ζωή του, αλλά και για την τύχη της χώρας του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε να μιλάει στο τηλέφωνο, δίνοντας ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στη χώρα του, σε μία χώρα που, όπως είπε, δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός.

«Στη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, μου ζήτησε να βοηθήσουμε τη χώρα του», είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε κατά την δραματική του συνομιλία με τον Καρλ Νεχάμερ ότι στην χώρα του σημειώνονται σφοδρές μάχες. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί», ενώ φέρεται να ζήτησε και την βοήθεια της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ», κατέληξε ο Καρλ Νεχάμερ.

Τόσο ΝΑΤΟ όσο και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr