ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στην Κύπρο: Κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία – Τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης
Εκλογές στην Κύπρο: Κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία – Τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Εκλογές στην Κύπρο: Κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία – Τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Κύπρο, που ανέδειξαν το κόμμα ΔΗΣΥ σε πρώτη δύναμη στη χώρα, έκανε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά και καθοριστικό της ευθύνης. Θέλω να συγχαρώ όλα τα κόμματα. Ξεχωριστά συγχαρητήρια στον καθένα που εξελέγη» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης που είδε και τα δύο μεγάλα κόμματα να χάνουν δυνάμεις, με τους φιλελεύθερους και την ακροδεξιά να ενισχύουν τα ποσοστά τους.

Αναστασιάδης: Επικαλούμαι τον πατριωτισμό της κάθε δύναμης
«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως άλλο η προεκλογική διαδικασία και άλλο η επόμενη μέρα» είπε στη συνέχεια ο Νίκος Αναστασιάδης. «Η επομένη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από το αίσθημα αυξημένης ευθύνης έναντι της πατρίδας μας. Γι’ αυτό επικαλούμαι τον πατριωτισμό της κάθε δύναμης. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαι αποφασισμένος να κινηθώ» σημείωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ είναι το πιο άσχημο στην ιστορία του κόμματος της αριστεράς στην Κύπρο, ενώ και το ΔΗΚΟ είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε σχέση με τις εκλογές του 2016.

Κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία
«Έχω την πρόθεση να καλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να αναζητήσουμε τον οδικό χάρτη για το αύριο της πατρίδας μας. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα για την προκοπή του κυπριακού λαού και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κάθε πολίτη» σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ καμία πολιτική δύναμη δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η διάταξη δυνάμεων στη νέα βουλή της Κύπρου διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΗΣΥ 17 (-2)
ΑΚΕΛ 15 (-1)
ΔΗΚΟ 9 (+2)
ΕΛΑΜ 4 (+2)
ΕΔΕΚ 3 (+1)
ΔΗΠΑ 4
Οικολόγοι 4 (+3)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ