Εκλογές Τουρκία: Η La Reppublica «βλέπει» Ερντογάν στον δεύτερο γύρο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές Τουρκία: Η La Reppublica «βλέπει» Ερντογάν στον δεύτερο γύρο

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην χώρα του σε δυο εβδομάδες.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η ισχύς του απερχόμενου προέδρου βασίζεται στο ότι έχει υπό τον έλεγχό του τα μέσα ενημέρωσης, τον κρατικό μηχανισμό και στο ότι στηρίζεται σε μια θρησκευτική βάση που του είναι απόλυτα πιστή.

Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι «η Άγκυρα σε μεγάλο βαθμό ψήφισε υπέρ της αντιπολίτευσης -όπως συνέβη συχνά και στο παρελθόν- αλλά σήμερα στην πρωτεύουσα επικρατεί κούραση και απογοήτευση, διότι στον ορίζοντα διαφαίνονται δυο εβδομάδες νέων εντάσεων τις οποίες κανείς δεν επιθυμεί και ο δρόμος για την αντιπολίτευση είναι ανηφορικός».

Η εφημερίδα της Ρώμης εκτιμά ότι «ο Σινάν Ογκάν, ο οποίος πρόσκειται στις υπερεθνικιστικές θέσεις των Γκρίζων Λύκων, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου».

Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι «ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατάφερε να ενώσει όλη την αντιπολίτευση σε ένα ενιαίο, δημοκρατικό μέτωπο, συγκεντρώνοντας ποσοστό που κανένας αντίπαλος του Ερντογάν δεν είχε πετύχει, παρά τον ολικό έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από μέρους της κυβέρνησης».

Το μέχρι τώρα συμπέρασμα της La Repubblica είναι ότι « στην Τουρκία οι πολίτες φαίνεται να ψήφισαν, κυρίως, βάσει της ιδεολογικής τους ταυτότητας», ενώ ο συγγραφέας Μουσταφά Αϊκόλ συμπληρώνει πως «καμία οικονομική δυσκολία, κανένας σεισμός, δεν απομακρύνει, τελικά, τους ψηφοφόρους από τον “μεγάλο ηγέτη” με τον οποίο ταυτίζονται».

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr