Εκλογές Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα, μεταβαίνει στην Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα, μεταβαίνει στην Άγκυρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει σημαντικό προβάδισμα σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Σύμφωνα με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 59.47%, ενώ ο μεγάλος αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 34.79%. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αυτή η εικόνα είναι με καταμετρημένο το 9,1% των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Ερντογάν μεταβαίνει στην Άγκυρα. Ήδη από τις 16:30 έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι, από το οποίο πρόκειται να βγάλει λόγο. Επίσης, και το εκλογικό κέντρο του προέδρου του AKP στην Κωσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, λίγες ώρες πριν από την επίσημα ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία. Οι ψηφοφόροι του κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια, αφού το μουσουλμανικό αίσθημα είναι πολύ έντονο. Μάλιστα, σε αυτό το κτίριο, βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, διαρρέεται ότι η εικόνα για τον νικητή των εκλογών στην Τουρκία θα ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα από τις 21:00. Η συμμετοχή είναι στο 93.6%, ένα ποσοστό αν μην τι άλλο εντυπωσιακό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr