ΔΙΕΘΝΗ

Έμεινε 16 ώρες παγιδευμένος κάτω από σκάφος στη μέση του Ατλαντικού

Ένα ολόκληρο βράδυ εγκλωβισμένος κάτω από σκάφος παρέμεινε 62χρονος γάλλος στον Ατλαντικό Ωκεανό
Έμεινε 16 ώρες παγιδευμένος κάτω από σκάφος στη μέση του Ατλαντικού

Ένας άνδρας 62 ετών παγιδεύτηκε σε σκάφος και παρέμεινε στον Ατλαντικό Ωκεανό για 16 ώρες

Πιο αναλυτικά, ένας Γάλλος, 62χρονος, παρέμεινε επί 16 ολόκληρες ώρες στη θάλασσα αναγκασμένος να χρησιμοποιεί ότι αέρα είχε απομείνει κάτω από το σκάφος, το οποίο ανετράπη και τον παγίδευσε.

Το σκάφος μήκους 12 μέτρων, το οποίο είχε αποπλεύσει από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά το βράδυ της Δευτέρας από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το αναποδογυρισμένο σκάφος εντόπισε η ισπανική ακτοφυλακή, ωστόσο η θάλασσα είχε μεγάλη φουρτούνα και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να αναγκαστεί να παραμείνει παγιδευμένος ως το πρωί.

Η επιβίωση του ήταν «στα όρια του ακατόρθωτου», είπαν οι δύτες της ακτοφυλακής.

Το σκάφος του έστειλε σήμα κινδύνου στις 20:23 τοπική ώρα τη Δευτέρα, 22,5 χλμ από τα νησιά Σισάργκας, κοντά στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας της Ισπανίας.

Ένα διασωστικό πλοίο με πέντε δύτες καθώς και τρία ελικόπτερα ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης με τον ένα δύτη να σερνεται στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής με τον άνδρα να απαντά χτυπώντας από μέσα από το σκάφος. Επειδή δεν μπορούσαν να κάνουην πολλά λόγω θαλασσοταραχής προσάρτησαν πλευστικά μπαλόνια για να μη βυθιστεί το σκάφος και  το επόμενο πρωί που η θάλασσα είχε ηρεμήσει δύο δύτες προσέγγισαν το σκάφος και απεγκλώβισαν τον άνδρα. Τον βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης neoprene και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πήδηξε στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα προς την επιφάνεια της θάλασσας.

Μέσω Twitter, η Ισπανική Εταιρεία Ναυτικής Ασφάλειας και Διάσωσης ανέφερε: «Κάθε ζωή που σώζουμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ