ΔΙΕΘΝΗ

Εμβολιασμός: Pfizer – BioNTech ζητούν έγκριση για εμβόλιο σε παιδιά 12-15 ετών

Oι εταιρίες Pfizer – BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.
Εμβολιασμός: Pfizer – BioNTech ζητούν έγκριση για εμβόλιο σε παιδιά 12-15 ετών

Oι εταιρίες Pfizer – BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για να κάνουν εμβόλιο για τον κορονοϊό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, καθώς έγινε μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Συγκεκριμένα έγιναν δοκιμές σε 2.260 εφήβους στις ΗΠΑ, οι οποίοι -σύμφωνα με τις εταιρείες- έδειξαν «ισχυρά αντισώματα». Τα παιδιά θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια για άλλα δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν είχε δηλώσει ότι το εμβόλιο για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο κιόλας.

Μέσα στον Απρίλιο Pfizer – BioNTech είχαν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και προς τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που κατασκευάστηκε από την Pfizer και τη BioNTech ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τον EMA τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ