Ετσι θα είναι οι νέοι χώροι εργασίας στη μετά Covid εποχή
ΔΙΕΘΝΗ

Ετσι θα είναι οι νέοι χώροι εργασίας στη μετά Covid εποχή

Η εργασία θα είναι εντελώς διαφορετική στη μετά Covid εποχή, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίζονται ειδικοί επί του θέματος.

Ηδη στη Σιγκαπούρη, όπως αναφέρει το Reuters, αρχίζουν και εφαρμόζονται κάποιες νέες μέθοδοι στο εργασιακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία μειώνονται, ενώ υπάρχουν βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου και γυάλινα χωρίσματα στους χώρους εργασίας.

Απώτερος στόχος είναι η Σιγκαπούρη, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα στον κόσμο, να επανέλθει σε φουλ εργασιακούς ρυθμούς με νέες τεχνολογίες και όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς χώρους εργασίας.

Τράπεζες και χρηματιστηριακά γραφεία στην πόλη θα υιοθετήσουν πιο πολλές ανέπαφες τεχνολογικές καινοτομίες, θα δώσουν περισσότερο χώρο σε κάθε εργαζόμενο και θα εφαρμόσουν την εκ περιτροπής παρουσία χρηματιστών, όταν επανέλθει το προσωπικό μετά το πέρας της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ένωσης τραπεζών της Σιγκαπούρης η εταιρεία συμβούλων Cushman.

Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν air-conditions με ειδικά φίλτρα για να περιορίζουν τη μεταφορά αερολυμάτων και σταγονιδίων, καθώς και να τοποθετήσουν συσκευές θερμομέτρησης ώστε να δημιουργήσουν μια «πρώτη ζώνη άμυνας» απέναντι στους ιούς.

Η μελέτη προτείνει επίσης τη δημιουργία στοκ από ιατρικές προμήθειες, μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις εργασίας, ευέλικτο ωράριο για τους εργαζόμενους, περισσότερη χρήση φωνητικών λειτουργιών, καθώς και αναθεώρηση των πρωτοκόλλων καθαρισμού γραφείων.

«Η ένωση τραπεζών της Σιγκαπούρης ενθαρρύνει τα τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα να επαναφέρουν σταδιακά το προσωπικό στα γραφεία, εντός των προσεχών μηνών, ενισχύοντας την υγειονομική ασφάλεια. Θα είναι χρήσιμο να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε μελλοντική κρίση, η οποία θα απαιτήσει κοινωνική αποστασιοποίηση και τηλεργασία», ανέφερε ο Ong Chong Tee, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr