ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Παροξυσμός στην Ασία για την παραγγελία του χαπιού της Merck

Η Merck ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια συμφωνία εφοδιασμού και αγοράς με τη Σιγκαπούρη
Κορονοϊός: Παροξυσμός στην Ασία για την παραγγελία του χαπιού της Merck

Η Νότια Κορέα έχει εξασφαλίσει 20.000 δόσεις ενός πειραματικού αντιιικού φαρμάκου που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-Κιουμ, καθώς και άλλες ασιατικές χώρες σπεύδουν να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Η Merck ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια συμφωνία εφοδιασμού και αγοράς με τη Σιγκαπούρη, μετά την Αυστραλία, ενώ η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Μαλαισία δήλωσαν ότι είναι σε συνομιλίες για να το αγοράσουν.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες ότι ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση ενός χαπιού της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Merck κατά της Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επόμενη αίτηση για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελπίδες για προστασία ενάντια στον κορονοϊό

Το Molnupiravir, που ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο αντιιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα κατά του κορωνοϊού, μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν μια σοβαρή μορφή της COVID-19.

 

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε την έναρξη αξιολόγησης του χαπιού της Merck κατά του κορωνοϊού
Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει χορήγηση τεσσάρων χαπιών στους ασθενείς δύο φορές την ημέρα, για πέντε ημέρες.

Αγωγή για 40.000 ασθενείς στη Νότια Κορέα

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει έναν προϋπολογισμό που επαρκεί για τη θεραπευτική αγωγή περίπου 40.000 ανθρώπων και έχουμε υπογράψει συμφωνία προαγοράς 20.000 δόσεων», δήλωσε σήμερα ο Κιμ σε μια συνάντηση της επιτροπής για την απόκριση στην COVID-19.

Η Νότια Κορέα επιδιώκει επίσης να αγοράσει άλλα αντιιικά φάρμακα, είπε.

Συμβόλαιο αγοράς με τη Merck έχουν οι ΗΠΑ

Η Merck δήλωσε ότι σχεδιάζει μια κλιμακωτή τιμολόγηση του σκευάσματός της στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων ανά χώρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμβόλαιο αγοράς 1,7 δισ. δόσεων στην τιμή των 700 δολαρίων ανά δόση.

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως παραγγελία των αντιιικών χαπιών εξετάζει και η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Η κορεατική υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) είχε πει πως βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Pfizer και την ελβετική Roche, που έχουν επιδοθεί επίσης στον αγώνα για την ανάπτυξη ενός αντιιικού χαπιού κατά της COVID-19.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει προβλέψει κονδύλι ύψους 36,2 δισ. γουόν στον προϋπολογισμό για αντιιικά χάπια για τη θεραπεία της COVID-19.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ