Ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ: «Ήταν καθοδηγητική πυξίδα για τόσους πολλούς»
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ: «Ήταν καθοδηγητική πυξίδα για τόσους πολλούς»

Φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρετώντας τη γιαγιά του με μία άκρως συγκινητική δήλωση

Σε εξέλιξη είναι το δεκαήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από την περασμένη Παρασκευή με τους πολίτες της Βρετανίας να την αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια.

Φόρο τιμής στην εκλιπούσα απέτισε και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ταξίδεψε στο Μπαλμόραλ τη μέρα του θανάτου της γιαγιάς του χωρίς την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ η οποία μετέβη στην Αγγλία την επόμενη μέρα.

Ο Χάρι αναφερόμενος στην βασίλισσα Ελισάβετ την αποκάλεσε «πυξίδα» της ζωής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις – από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι τη συναντήση μαζί σου για πρώτη φορά ως αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα».

Με εμφανή την συγκίνηση ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε και στον πατέρα του, λέγοντας: «Τώρα τιμάμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιάς Κάρολος Γ’».

Ολόκληρη η δήλωση του δούκα του Σάσεξ:

«Εορτάζοντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας και πενθώντας για την απώλεια της υπενθυμίζουμε σε όλους μας την καθοδηγητική πυξίδα που ήταν για τόσους πολλούς στη δέσμευσή της στην υπηρεσία και το καθήκον.

Έχαιρε παγκόσμιου θαυμασμού και σεβασμού. Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα στην αιώνια κληρονομιά της. Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να φέρουν παρηγοριά σε όλους μας τώρα: “Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τους τελευταίους χωρισμούς καθώς και από τις πρώτες συναντήσεις”.

«Γιαγιά λατρεύω αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου, και τις πολλές άλλες ξεχωριστές στιγμές στη διαδρομή. Μας λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Και καθώς μιλάμε για τις πρώτες συναντήσεις, τώρα τιμάμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιάς Κάρολος Γ’»

«Σε ευχαριστώ για τη δέσμευσή σου στο καθήκον. Ευχαριστώ για τις καλές συμβουλές σου.Ευχαριστώ για το μεταδοτικό χαμόγελό σου. Και εμείς, επίσης, χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς ενωθήκατε τώρα, και οι δύο μαζί εν ειρήνη».

Η σορός της βασίλισσας βρίσκεται σήμερα στη Σκωτία για λαϊκό προσκύνημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr