Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζήτημα ωρών η χερσαία επίθεση – Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζήτημα ωρών η χερσαία επίθεση – Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Διαταγή εκκένωσης αμάχων από τη Γάζα

Νηνεμία φαίνεται να επικρατεί στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας καθώς ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται για μια μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή, ενώ έχει καλέσει ήδη τους αμάχους της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή εντός 24 ωρών.

Την ίδια ώρα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, μετέδωσε πως το Σάββατο (7.10.2023) 2.500 τρομοκράτες της Χαμάς εισήλθαν στα εδάφη της χώρας. Όλα δείχνουν πως οι επόμενες ώρες θα είναι εφιαλτικές, καθώς εκτός από την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας, η Χαμάς καλεί από χθες όλο τον κόσμο σε μια «Παγκόσμια ημερά οργής κατά του Ισραήλ».

Ήδη στην Ιορδανία εκατοντάδες κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Ισραήλ. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών.

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα την εσπευσμένη απομάκρυνση «όλων των αμάχων» της πόλης της Γάζας προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, την έβδομη ημέρα του πολέμου με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ο Τσαχάλ – όπως ονομάζεται ο στρατός του Ισραήλ – ανέφερε πως ζητεί «την εσπευσμένη απομάκρυνση όλων αμάχων της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους από τον νότο για την ασφάλειά τους και να μετακινηθούν προς τη ζώνη νότια του Ουάντι Γάζα», μικρού ποταμού στο νότιο τμήμα της πόλης.

«Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν», πρόσθεσε ο στρατός.

Διεμήνυσε ακόμη πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

Ισραηλινά μέσα μετέδωσαν ότι άγνωστοι μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Israel War Room
@IsraelWarRoom
#BREAKING: Israeli media reporting that an Israeli diplomat was stabbed in Beijing in a possible terror attack.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr