ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος: Ανησυχία πως έρχεται νέα «Μαύρη Πανώλη» στον πλανήτη

O πλανήτης ζει υπό τον φόβο μιας νέας πανδημίας.
Τρόμος: Ανησυχία πως έρχεται νέα «Μαύρη Πανώλη» στον πλανήτη

O πλανήτης ζει υπό τον φόβο μιας νέας πανδημίας.

Ο κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη ωστόσο οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για να προλάβουν την επόμενη πανδημία, πριν αυτή ξεσπάσει και φαίνεται πως έχει ήδη εντοπιστεί η πιθανότερη.

Οι έρευνες και τα δεδομένα των επιστημόνων έδειξαν πως οι πιθανότητες να ξεσπάσει μια πανδημία βρίσκεται στο «βασίλειο» των μυκήτων και μάλιστα από έναν συγκεκριμένο τον Candida auris.

Ο Candida auris εισέρχεται στο αίμα και προκαλεί σωρεία μολύνσεων, οδηγώντας τον ξενιστή στο θάνατο, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής αγωγής.

Οι επιδημιολόγοι περιγράφουν τον Candida auris ως «το τέλειο παθογόνο» για να ξεκινήσει μια πανδημία, σύμφωνα με την Johanna Rhodes, γεννετική επιδημιολόγο του Imperial College του Λονδίνου.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε το 2009 σε μόλυνση στο αυτί μιας Γιαπωνέζας και κανένα φάρμακο δεν μπόρεσε να τον απομακρύνει.

Η πρώτη περίπτωση στην Ευρώπη εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2016 και η Rhodes ήταν μια από τους επιστήμονες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μύκητα, ο οποίος δείχνει πραγματικά ανίκητος σε οποιαδήποτε αγωγή.

Αυτή τη στιγμή έχε εντοπιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους στην Ασία.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει τον Candida auris τόσο τρομακτικό είναι πως μπορεί να επιβιώνει πάνω σε επιφάνειες για μεγάλες περιόδους», σχολίασε στο περιοδικό New Scientist.

Να σημειώσουμε, πως πλέον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει πλέον ανοιχτά για την επόμενη πανδημία, την οποία χαρακτηρίζει ως «ασθένεια Χ», η οποία θα είναι και πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ