«Ξύλο» μεταξύ Ζάκερμπεργκ και Μασκ πριν τη μεγάλη τους μονομαχία στο κλουβί – Πότε και πού θα γίνει ο αγώνας
ΔΙΕΘΝΗ

«Ξύλο» μεταξύ Ζάκερμπεργκ και Μασκ πριν τη μεγάλη τους μονομαχία στο κλουβί – Πότε και πού θα γίνει ο αγώνας

Στις 26 Αυγούστου πιθανώς να διεξαχθεί τελικά η μονομαχία σε κλουβί μεταξύ των αφεντικών του X (πρώην Twitter) και της Meta, Έλον Μασκ και Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Αυτό τουλάχιστον πρότεινε ο Ζάκερμπεργκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του, το Threads: «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου, όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία. Δεν αγωνιώ», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ.

Λίγο αργότερα ο Μασκ πρότεινε να αναμεταδοθεί ζωντανά ο αγώνας στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Χ. «Η μάχη Ζούκ εναντίον Μασκ θα μεταδοθεί απευθείας στο X», ανακοίνωσε ο Μασκ διευκρινίζοντας ότι το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για οργανισμούς αρωγής βετεράνων.

Αλλά ο Ζάκερμπεργκ αντέτεινε με μια μπηχτή ότι ίσως ο αγώνας να πρέπει να μεταδοθεί από μια «πιο αξιόπιστη πλατφόρμα». Κατά πόσον τώρα θα πέσουν, όντως, γροθιές, πού και πότε ακριβώς παραμένει ασαφές.

Κι αυτό γιατί ο Μασκ με σημερινή του ανάρτηση στο πρώην Twitter σημείωσε: «Η ακριβής ημερομηνία είναι ακόμα στον αέρα. Θα κάνω μαγνητική τομογραφία του αυχένα και του άνω μέρους της πλάτης αύριο. Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση πριν γίνει ο αγώνας. Θα μάθω αυτήν την εβδομάδα».

Μασκ-Ζάκερμπεργκ: Πώς έφθασαν στη «μάχη στο κλουβί»

Zάκερμπεργκ και Μασκ έχουν προκαλέσει ο ένας τον άλλον εδώ και χρόνια εκφράζοντας αντικρουόμενες απόψεις για τα πάντα, από την πολιτική μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η κόντρα τους έφθασε σε νέα επίπεδα όταν η Meta ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή Threads με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Twitter.

Έτσι, τον περασμένο Ιούνιο, ο Μασκ προκάλεσε τον Ζάκερμπεργκ – ο οποίος ακολουθεί την τάση των τεχνολογικών διευθυντών να γυμνάζονται και να δημοσιεύουν βίντεο με πολεμικές τέχνες – ρωτώντας τον αν «ήταν έτοιμος για μονομαχία» κι εκείνος απάντησε στα Instagram Stories του με ένα screenshot του μηνύματος και την απάντηση: «Στείλτε μου την τοποθεσία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr