Αυτό είναι το «άγνωστο» νησί της Εύβοιας που γιορτάζει σήμερα
Ειδησεις ευβοια

Αυτό είναι το «άγνωστο» νησί της Εύβοιας που γιορτάζει σήμερα

Η Εύβοια, με τη μακρόχρονη ναυτική παράδοση και τους ποντοπόρους ναυτικούς της, γιορτάζει σήμερα από άκρη σε άκρη τον Άγιο Νικόλαο.

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Εύβοια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα καθώς γιορτάζει σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο Άγιος Νικόλαος ο προστάτης των ναυτικών.

Σε κάθε περιοχή της Εύβοιας υπάρχουν εκκλησίες αλλά και ξωκκλήσια τα οποία είναι αφιερωμένα στη μνήμη του, εκτός όμως από αυτά στο Νομό υπάρχει και ένα ολόκληρο νησάκι που γιορτάζει σήμερα.

Και φυσικά δεν είναι άλλο από το μικρό γραφικό νησάκι με το όνομα Άγιος Νικόλαος, το οποίο θα συναντήσει κανείς σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της βόρειας Εύβοιας, την παραλία των Ελληνικών.

Η παραλία προσφέρει φανταστική θέα στο Αιγαίο αλλά και τη Σκιάθο, ενώ βρίσκεται στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και αποτελεί παραλία ένος μαγικού χωριού χτισμένου σε πευκόφυτο λόγο στα 90 μόλις μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επίνειο της είναι ο οικισμος Άγιος Νικόλαος.

Σήμα κατατεθέν του οικισμού, αποτελεί η υπέροχη παραλία με το ομώνυμο νησάκι του Αγίου Νικολάου, η οποία με ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμο και αρκετά ρηχή, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσεγγίσουν το νησάκι κολυμπώντας λόγω της μικρής του απόστασης από την ακτή, μιας και τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω. Για όλους τους υπόλοιπους, η λεπτή μπεζ αμμουδιά και το δροσερό αποτύπωμα των πεύκων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, καθιστά την μη οργανωμένη παραλία, απλά μοναδική…

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr