Ειδησεις ευβοια

Αυτό το εκκλησάκι γιορτάζει σήμερα 8 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια

Αυτό το εκκλησάκι γιορτάζει σήμερα 8 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια
Μεγάλη γιορτή για την Εύβοια τα γενέθλια της Θεοτόκου στις 8 του Σεπτέμβρη

Μια μεγάλη γιορτή για την Εύβοια αλλά και για την Ορθοδοξία γενικότερα, είναι η 8η Σεπτεμβρίου ημέρα των Γενεθλίων της Υπεραγίας Θεοτόκου οπότε και μεγάλη πανήγυρη πραγματοποιείται στο ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας Λαγκαδιώτισσας  στην θέση Καναπίτσα.

Παραδοσιακά μια μέρα νωρίτερα γίνεται η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στο λιμανάκι της Καναπίτσας και στη συνέχεια Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Παράλληλα γίνεται πομπή από θαλάσσης που ξεκινά από τον προβλήτα του Αγίου Νικολάου και καταλήγει στο παρεκκλήσι όπου και γίνεται η Θεία λειτουργία.

Με το πέρας αυτής αρχίζουν εορτασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την εικόνα της Παναγιάς έφεραν στο νησί πρόσφυγες από την Λαγκάδα της επαρχίας Κυζίκου στη Μικρά Ασία το 1922.

Σημειώνεται πως χθες, στην υποδοχή και την περιφορά της εικόνας στην Καναπίτσα αλλά και στον εσπερινό που ακολούθησε χθες, παρεβρέθηκε η Σοφία Νικολάου υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία για την Εύβοια και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

“Ιδιαίτερη η σημερινή βραδιά στην Εύβοια και στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας. Η Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, που έφεραν οι πρόσφυγες μαζί τους από την Λαγκάδα της επαρχίας Κυζίκου στη Μικρά Ασία το 1922, δηλαδή πριν από 100 χρόνια από την μεγάλη τραγωδία, ξύπνησε μνήμες. Πλήθος πιστών βρέθηκαν στην πομπή με βαρκάκια που ξεκίνησε από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου και κατέληξε στο Παρεκκλήσιο, όπου εψάλη ο εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, κ. Φιλόθεου, και ακολούθησε αρτοκλασία και παραδοσιακοί χοροί” σχολίασε με ανάρτηση φωτογραφιών από το γεγονός στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr