Αυτός ο Δήμος βγάζει νέο δήμαρχο στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Αυτός ο Δήμος βγάζει νέο δήμαρχο στην Εύβοια

Σημειώνεται πως Γουρνής στην Ερέτρια καθώς και Μπαράκος στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αποτελούν τους μόνους νέους δημάρχους που ανέδειξε η κάλπη των διοικητικών εκλογών 2023 στην Εύβοια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Εύβοια τα αποτελέσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, στην Ερέτρια όπου «κλείδωσε» λίγο μετά τις 22:30 η νίκη του Νικόλαου Γουρνή στο Δήμο με ποσοστό 45.16%, 15 έδρες και ενσωμάτωση στο 25,93%, από τον πρώτο γύρο της εκλογικής κούρσας.

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς ο κος Γουρνής εκλέγεται κατακτώντας την θέση του Δημάρχου από τον Ιωάννη Δημητρόπουλο, μέχρι σήμερα, δήμαρχο της περιοχής.

Σημειώνεται πως ο Νικόλαος Γουρνής στην Ερέτρια καθώς και ο Νίκος Μπαράκος στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αποτελούν τους μόνους νέους δημάρχους που ανέδειξε η κάλπη των διοικητικών εκλογών στην Εύβοια.

Από το πρωί της Κυριακής (8/10) οι πολίτες προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα έτσι ώστε να πάρουνε μέρος στης Δημοτικές Εκλογές 2023.

Το Evima.gr με βαριά την ευθύνη του μεγαλύτερου και πιο έγκυρου ειδησεογραφικού site στην Εύβοια, μεταφέρει LIVE αποτελέσματα για κάθε Δήμο.

Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, με μερικά κλικ έρχονται στην οθόνη σας.

Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται real time για τα ποσοστά των υποψήφιων, ενώ προοδευτικά όσο αυξάνεται η ενσωμάτωση θα εισέρχονται πληροφορίες και για τη σταυροδοσία.

Υπενθυμίζεται πως στον εν λόγω δήμο ψηφίζαμε με έως και τέσσερις σταυρούς.

Για να εκλεγεί ένας ή μία από τους υποψηφίους δήμαρχος ή περιφερειάρχης/-ισσα, απαιτείται να λάβει το 43% των έγκυρων ψήφων συν μία ψήφο στον πρώτο γύρο.

Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό, διενεργείται επαναληπτική ψηφοφορία.

Ο δεύτερος γύρος εκλογών θα γίνει, εφόσον χρειαστεί στις 15 Οκτωβρίου.

LIVE αποτελέσματα στον Δήμο Ερέτριας

LIVE αποτελέσματα στον Δήμο Ερέτριας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr