Αναχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες της Εύβοιας
Ειδησεις ευβοια

Αναχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες της Εύβοιας

Στις 11.00 το πρωί είχε οριστεί να φύγουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες για την Εύβοια. 

Αναχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες της Εύβοιας, έχοντας δώσει «δυναμικό παρών» στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας στην πρωτεύουσα.

Οι αγρότες έφτασαν στο Σύνταγμα χθες το μεσημέρι.

Ανυποχώρητοι, προσέγγισαν την Αθήνα με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στο πνεύμα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Με σημαίες και κόρνες ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα από το Κάστρο της Βοιωτίας, όπου και διανυκτέρευσαν.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μαζί με επαγγελματίες βρέθηκαν δίπλα τους στο μπλόκο των τρακτέρ για συμπαράσταση.

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου, ζήτησαν από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Στις 11.00 το πρωί είχε οριστεί να φύγουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες για την Εύβοια.

Οι παραγωγοί ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής. 

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Επίσης, σημείωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr