Άστατος και σήμερα ο καιρός στην Εύβοια – Αναλυτικά η πρόγνωση
Ο καιρός σήμερα στην Εύβοια
Με άστατο καιρό, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχοπτώσεις θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Αττική: Νεφώσεις θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, έως 3 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.
Μακεδονία: Αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι, κυρίως εκτός των βορειοανατολικότερων τμημάτων. Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς.
Θράκη: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχοπτώσεις θα χαρακτηρίσουν τον καιρό, χωρίς να αναμένεται γενικευμένη εκδήλωση καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου από 8 έως 19 βαθμούς.
Ήπειρος: Άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς.
Θεσσαλία: Αυξημένη συννεφιά και βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.
Στερεά Ελλάδα και Εύβοια: Νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 21 βαθμούς.
Πελοπόννησος: Άστατες καιρικές συνθήκες με νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.
Νησιά Ιονίου: Συννεφιά με κατά διαστήματα βροχοπτώσεις και πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.
Σποράδες: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Η θερμοκρασία θα κινηθεί κοντά στα επίπεδα της υπόλοιπης Θεσσαλίας.
Κυκλάδες: Νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.
Κρήτη: Άστατος θα είναι ο καιρός, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.
Νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.
Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr