Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Εύβοια: Tα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε το φεγγάρι
Ειδησεις ευβοια

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Εύβοια: Tα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε το φεγγάρι

Τα σημεία στην Εύβοια όπου η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα σας μαγέψει

Σταθερά η Εύβοια αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να απολαύσουμε το εντυπωσιακό θέαμα της  Aυγουστιάτικης Πανσελήνου αφού πλήθος τοποθεσιών συνθέτουν το πιο ειδυλλιακό μέρος για να ρεμβάσει κανείς.

Ειδικότερα, εάν για απόψε επιθυμείτε να “ρομαντζάρετε”, ιδανικά σημεία για να επισκεφθείτε είναι η Παραλία Αιδηψού, η Παραλία του Καράβου στο Αλιβέρι, Παραλία Αγίων Αποστόλων στην Κάρυστο.

Καθώς το νησί φημίζεται εξάλλου για τις ακρογιαλιές και την φυσική του ομορφιά , δεν θα ήταν εν τέλει υπερβολή να πούμε ότι κάθε σημείο του αποτελεί άριστη επιλογή για φεγγαράδα.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης Πανσελήνου (12 Αυγούστου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr