Εύβοια: Έρχονται νέες επιταγές επιδότησης διακοπών μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Έρχονται νέες επιταγές επιδότησης διακοπών μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Ακόμη 200.000 δικαιούχοι θα λάβουν επιταγές μέσω νέας κλήρωσης
Ακόμη 200.000 δικαιούχοι θα λάβουν επιταγές για επιδότηση διακοπών στη Βόρεια Εύβοια, μέσω νέας ηλεκτρονικής κλήρωσης, στα πλαίσια του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους» μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σχετικά η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Η επόμενη ηλεκτρονική κλήρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού.

«Στους 200.000 που ήδη κληρώσαμε εδώ και μια εβδομάδα θα προσθέσουμε 200.000 δικαιούχους… πλέον θα είναι αυτοί που θα έχουν vouchers. Θα είναι όλοι όσοι κατέθεσαν την αίτηση ηλεκτρονικά . Θα γίνει μια κλήρωση από 16 Σεπτεμβρίου και μετά», επισήμανε η Υπουργός.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν εκείνους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr